Kız Kulesi & Çamlıca Tepesi & Hababam Sınıfı Müzesi Hakkında Genel Bilgiler
Öğrencilerimizin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak okul gezisi için, sizlerle birlikte olmaktan çok mutluluk duyarız.
Profesyonel bir gezi organizasyonu ve avantajlı fiyatlar için bizimle iletişime geçiniz.
Fiyata Dahil Olan Hizmetler
- Rehberlik Hizmeti
- Müze Giriş Ücretleri
- Tur Liderliği
- Lüx araçlarla Ulaşım
Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
- Öğle Yemeği
- Şahsi Harcamlar
Tur Hareket Detayları
Günübirlik tur sayfasında bu alanları tasarımdan kaldırın - TARIHLER
Anadolu Yakası, Üsküdar’da görülmesi gereken muhteşem üçlünün tur programı;
- Sabah 08:00'de okul önünde aracımız ve ekibimize hazırız
- 09:00'de okul önünden hareket
- 10:00 Beylerbeyi Sarayı Müzesi gezisi
- 11:30 Hababam Sınıfı Müzesi gezisi
- 12:30 Çamlıca Tepesi Serbest Zaman
- 14:00 Okula hareket
Programda isteğe göre saat ve yer değişiklikleri yapılabilmektedir.
Turu gerçekleştirmeden önce MEB’den gerekli izin için evrakların tamamını tarafımızdan gönderilmektedir.
Rezervasyon ve Sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Bu turun, sizlere hem eğitici hem de eğlenceli bir deneyim sunacağını umuyoruz.
Beylerbeyi Sarayı Hakkında
İstanbul'un Üsküdar ilçesinin Beylerbeyi semtinde bulunan ve Sultan Abdülaziz tarafından 1861-1865 yıllarında mimar Sarkis Balyan'a yaptırılan saraydır. Günümüzde müze olarak kullanılan Beylerbeyi Sarayı, bir saray ile kendisine bağlı çeşitli yapı ve köşklerden oluşan bir saray kompleksidir. Adını, bulunduğu Beylerbeyi semtinden alır.
Sarayın tarihi
Beylerbeyi Sarayı'nın bulunduğu yerde daha önce de bir saray vardı. Bu saray, II. Mahmud tarafından 1832 yılında yazlık bir saray olarak yaptırılmıştı. Ancak 1851 yılında, Abdülmecid'in konakladığı sırada bir yangın çıktı ve saray kullanılamaz hale geldi. Bu nedenle, Abdülaziz tahta geçtikten sonra bu sarayı yıktırarak yerine yeni bir saray inşa ettirmeye karar verdi.
Sarayın özellikleri
Beylerbeyi Sarayı, iki katlı ve dikdörtgen planlı bir yapıdır. Yaklaşık 2500 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuştur. Sarayın güney kesimi Mabeyn-i Hümâyûn (padişah bölümü), kuzey kesimi ise Valide Sultan Dairesi (anne bölümü) olarak düzenlenmiştir. Her iki katta toplam 6 salon, 24 oda, 1 hamam ve 1 banyo bulunmaktadır.
Sarayın planı eyvanlı merkezi sofa (hol) motifine dayanmaktadır. Sarayın çatısı üstten bütün cephe kenarlarını gizleyen bir korkulukla örtülmüştür. Sarayın iç mekanları da seçmeci bir anlayışla dekore edilmiştir. Beylerbeyi Sarayı'nı inşa ettiren Sultan Abdülaziz'in denize olan tutkusu nedeniyle sarayın tavanlarındaki bazı çerçeve ve kartuşların içinde deniz ve gemi temaları işlenmiştir.
Sarayın bahçesinde ise Mermer Köşk, Sarı Köşk, Ahır Köşkü ve iki deniz köşkü bulunmaktadır. Bu köşkler de farklı mimari üsluplarda inşa edilmiştir.
Sarayın kullanımı
Beylerbeyi Sarayı, Osmanlı padişahlarının yazlık sarayı ve yabancı devlet başkanları veya hükümdarlarının ağırlanacağı bir devlet konukevi olarak kullanılmıştır. Beylerbeyi Sarayı'nda ağırlanan ilk önemli konuk, Fransa İmparatoriçesi Eugénie idi. Sultan Abdülaziz döneminde ayrıca Avusturya-Macaristan İmparatoru Joseph, Prusya Veliahd Prensi Frédéric Guillaume Nicola Charles, İtalya Veliahdı ve İran Şahı Nasreddin gibi isimler de bu sarayda misafir edilmiştir.
Hababam Sınıfı Müzesi Hakkında
Türk sinemasının en sevilen ve en çok izlenen komedi filmlerinden biridir. Film, Rıfat Ilgaz'ın aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Filmde, bir liseye giden ve sürekli yaramazlık yapan bir grup öğrencinin maceraları anlatılır. Film, hem eğlenceli hem de duygusal sahneleriyle izleyicilerin kalbini kazanmıştır. Filmde, Kemal Sunal, Münir Özkul, Adile Naşit, Halit Akçatepe, Tarık Akan gibi ünlü oyuncular rol aldığı filmin çekildiği ‘Adile Sultan Kasrı’nı ‘ ziyaret ediyoruz.
Ve bu oyunlularla aynı havayı soluduğumuz sınıfta bal mumundan heykelleriyle fotoğraf çekilme şansımız oluyor.
Çamlıca Tepesi Hakkında
İstanbul'un en yüksek noktalarından biridir. Burası, hem Anadolu hem de Avrupa yakasının muhteşem manzarasını sunan bir seyir terasıdır. Çamlıca Tepesi'nde ayrıca tarihi ve kültürel değere sahip birçok yapı bulunmaktadır. Örneğin, 18. yüzyıldan kalma Çamlıca Kasrı, Osmanlı mimarisinin güzel bir örneğidir. Ayrıca, tepenin zirvesinde 2016 yılında tamamlanan Büyük Çamlıca Camii, Türkiye'nin en büyük camilerinden biridir. Çamlıca Tepesi, doğal güzelliği, tarihi mirası ve manzarasıyla İstanbul'un en popüler turistik yerlerinden biridir.